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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
23/06/2021 |
Data da última atualização: |
24/06/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
TELES, A. S. C.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; GOTTSCHALK, L. M. F.; TONON, R. V. |
Afiliação: |
ALINE SOARES CASCAES TELES, Universidade Federal do Rio de Janeiro (UFRJ); DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; LEDA MARIA FORTES GOTTSCHALK, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA. |
Título: |
Composition of different media for enzyme production and its effect on the recovery of phenolic compounds from grape pomace. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, v. 35, 102067, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.bcab.2021.102067 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of different concentrations of tannic acid (TA) and wheat bran (WB) for the synthesis of tannase and other hydrolytic enzymes produced by solid-state fermentation (SSF) and its potential in the extraction of phenolic compounds (phenolic acids, anthocyanins and proanthocyanidins) from grape pomace (GP) were evaluated. For this, different percentages of TA (0?12%) and WB in GP (8?92%) were used. The best SSF media composition was a 1:1 ratio of WB to GP, called mixed medium (MM). In addition, the extraction from GP with the obtained enzymatic pool was compared to a commercial enzyme and a hydroethanolic extraction (HE). The results showed that the presence of TA was not significant for the production of enzymes. The extract obtained using the enzymatic pool from MM medium showed the best results for gallic acid (43.89 ± 0.26 mg.100 g-1 dried GP) and the highest α-amylase inhibitory activity (97%). These results demonstrate the possibility of the synthesis of enzymes efficient in the recovery of phenolic compounds from GP without the need for very complex supplementation during SSF. |
Thesaurus Nal: |
Food technology. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
08/11/2010 |
Data da última atualização: |
10/08/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MONTE, F. G.; BORGES FILHO, R. da C. B.; HUBNER, L. K.; NAVA, D. E.; MELO, M.; MARANGON, R. B.; SILVA, S. D. dos A. e. |
Afiliação: |
FERNANDA GARCIA MONTE, CNPq; RAUL DA CUNHA BORGES FILHO, UFES; LUCAS KUHN HUBNER, UFPel; DORI EDSON NAVA, CPACT; MIRTES MELO, CPACT; RICARDO BRAUN MARANGON, UFPel; SERGIO DELMAR DOS ANJOS E SILVA, CPACT. |
Título: |
Infestação de Diatraea saccharalis em cana-de-açúcar nas safras agrícolas de 2007/08, 2008/09 e 2009/10. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO ESTADUAL DE AGROENERGIA, 3.; REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DE AGROENERGIA, 3.; REUNIÃO TÉCNICA DA MANDIOCA, 10.; REUNIÃO TÉCNICA DA BATATA-DOCE, 2., Pelotas, 2010. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2010. Organizado por Sérgio Delmar dos Anjos e Silva, Ivan Rodrigues de Almeida e Ana Cláudia Barneche de Oliveira. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Safras. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00879naa a2200193 a 4500 001 1866323 005 2011-08-10 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMONTE, F. G. 245 $aInfestação de Diatraea saccharalis em cana-de-açúcar nas safras agrícolas de 2007/08, 2008/09 e 2009/10. 260 $c2010 653 $aSafras 700 1 $aBORGES FILHO, R. da C. B. 700 1 $aHUBNER, L. K. 700 1 $aNAVA, D. E. 700 1 $aMELO, M. 700 1 $aMARANGON, R. B. 700 1 $aSILVA, S. D. dos A. e 773 $tIn: SIMPÓSIO ESTADUAL DE AGROENERGIA, 3.; REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DE AGROENERGIA, 3.; REUNIÃO TÉCNICA DA MANDIOCA, 10.; REUNIÃO TÉCNICA DA BATATA-DOCE, 2., Pelotas, 2010. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2010. Organizado por Sérgio Delmar dos Anjos e Silva, Ivan Rodrigues de Almeida e Ana Cláudia Barneche de Oliveira. 1 CD-ROM.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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